En rejse

Jeg har arbejdet i kunstneriske fag i mange år. Over 30 faktisk. Jeg startede som tegner, og er nu vendt tilbage. Så hvis du er interesseret i det kreative liv, så læs med her. Jeg er gammel i gårde, men faktisk også ny, da det kun er 2 år siden jeg forsigtigt begyndte at tegne igen.

Oprindeligt er jeg gammel grafisk designer, fra dengang illustrationer blev lavet af os, illustratorerne. Bogstaverne var af mærket Letraset. Dem gnubbede vi over på millimeterpapir. -Åh ja, det er helt korrekt ungdom. -Hvert eneste bogstav, hvert et koma, hver eneste stavefejl blev møjsommeligt placeret og gnubbet på i hånden, til de annoncer og brochurer vi lavede. Jeg vil spare dig for detaljer omkring punktstørrelser, rødfolie, reprokameraer og rasterark ... det er alt sammen over 30 år siden ... jeg har (næsten) glemt alt om det.

Jeg blev skuespiller i stedet ... og dramatiker... og har også skrevet et par bøger. Langsomt men sikkert blev jeg mere og mere stille i mit udtryk. Ikke flere kostumer, ikke mere sminke, ordene ebbede ud, kun farverne blev tilbage.

Livet flyder sine egne mystiske veje. Og nogen gange er det bare bedst at følge med. (Hvis ikke altid). Så jeg blev bragt tilbage til pen og papir, tusch og kul, lim og linealer. Jeg var umærkeligt blevet bragt tilbage til at tegne, til at se farver og streger løbe ud på papiret.  Denne gang var jeg ikke så ung, og optaget af at regne den ud. Jeg var langt bedre til bare at observere hvad der skete foran mig og inden i mig. Jeg begyndte at interessere mig for hvordan forskellige medier bevægede sig og blive til former jeg ikke umiddelbart kunne genkende som mine. Faktisk var det ikke så anderledes end at være skuespiller der danser gennem rummet eller skyder en perfekt bevægelse ind i teaterrummets mørke.

Den nye vej begynder at tage form

Jeg begyndte langsomt at fornemme et udtryk som ... jah, var mit, men ikke mit-mit ... men noget jeg måtte bøje mig for. Det vil naturligvis ændre sig som et væsens vejtrækning i skoven: legende, løbende, kæmpende og roligt. Så jeg vil fortsætte denne bevægelse, som ikke er en handling, men en tilstand, form ændres, retninger flytter sig. Det er naturens væsen.
Det vil være dejligt hvis du vil følge min blog her, jeg laver et nyhedsbrev hver måned. Så tilføj dig det hvis du vil have inspiration til kreative processer, midler og måder at skabe kunst på.
Du kan også se nogle af mine youtube videoer om at skrive, hvis du er interesseret i den måde at skabe på.

Husk nu: -at nyde din dag, elsk dig selv så meget du formår og tilgiv det du ikke kan elske ... lige nu.

De bedste hilsner Maj