Energiens valuta

8224861457_feae0718d2_o

Hvis du eskalerer: (skærer af i trafikken. Agressiv-på-vagt-agent, frustreret over din chef-mood) har du lige tilføjet (negativ) energi ind i samtalen.
Hvis du eskalerer: (glædesfyldt entusiasme, et knus, opmuntrende ord) har du lige tilføjet (positiv) energi ind i samtalen.
Når energi er tilføjet, er den nødt til at bevæge sig et sted hen. Det sker ofte, at den person du taler med, kaster energien tilbage til dig, eller endda: – øger den.

Seth Godin.

(Entrepenør og forretningsmand af høj kaliber, ret fed dude.)

Dragen vågner
Nogen gange er det bare facinerende hvordan ting vågner i én. Idéer mener jeg. Jeg har længe gået og tænkt på hvordan jeg lader (som i elektrisk ladning) -min dag med gode og dårlige indstillinger til det jeg gør. Du véd … sure Maj eller glade Maj. -Og så møder jeg Seth Godin, (online) som tænker på en helt vildt fed måde. Blandt andet om dét med selv at byde ind med god energi.

Jeg har nemlig gået og lagt mærke til en ting: Når jeg køber ind, tænker jeg på, at jeg heller ikke får motioneret i dag. Når jeg laver mad, kommer jeg for sent i gang og hakker mig uskønt gennem grøntsagerne. Jeg spænder i lår og baller når jeg sidder i bussen, som om det kunne få bussen til at kører hurtigere. Så … gik der tid med det. TIL HVILKEN NYTTE!

Brokke Betty
Jeg har det sidste års tid, i gode samtaler, hørt mig selv sige, om det at have det godt: -at det også er en form for økonomi. Valutaen ses ikke nødvendigvis på bankkontoen (endnu) men den mærkes i høj grad på energikontoen.
Det er simpelthen gået hen og blevet en rigtig dårlig investeringsdeal for mig, at have en dag med alt for mange trælse elementer.
Men mine vaner var stærke//er stærke. Det sker ikke så tit mere, men det sker, at jeg tænder for: Brokke Betty.
Det er hende der ser deller i stedet for flødekager, skilsmisser i stedet for kærlighed, og helt sikkert græs der er grønnere alle andre steder end lige der hvor hun står. (Det er klart, alting visner omkring Brokke Betty. Lige meget hvor hun går og står så er der altid en brun plet, der ikke engang føler sig brun på den helt rigtige måde.)

Min rejse er kun lige begyndt
Du kender godt historien med de to drager du har inden i … den ene advokere for alt der kan gå galt og peger på alt det der er gået galt. Den anden taler for at alt er ok, og at alt er perfekt, præcis som det er. – Hvilken drage vokser sig stor og stærk inden i dig – Det gør den som du fodre. -Den drage du giver mest opmærksomhed.

Jeg oplever at min evne til at leve positivt, går ind i en anden fase nu. Pludselig ser jeg hovr meget mere positivt jeg kan leve. Selvom jeg faktisk troede at jeg var mere end ok-positiv.
Måske er det naturligt, når man tror man har regnet dén ud og har fundet sig rigtig godt til rette med en måde at se verden på, -at så slår verden en sløjfe på én og siger: “nå så det tror du? Men her er mere min skat, meget mere.” – Verden viser mig en film af to situationer.
Film 1:
“Maj der cykler, tager sine høretelefoner af, vil lægge dem i kurven, ledningen snor sig om hånden.
>>  Majs mave bliver sur hun tænker: “Typisk.” Maj ryster hånden, ledningen vipper ud over cykelkurvens kant,
>>  “for fuck sake, kan man lige få lov at være her!” tænker Maj
>>   ledningen er lige ved at svinge ind i hjulet, Maj begynder at slingre på cyklen.
>>  “Ja for helvede! -dings da rundt på cykelstien, super dag at blive kørt ned på!”
Osv osv … du kan selv regne ud hvor dét humør ender.
Men det er ok. Maj er vandt til det, hun er et positivt menneske. Så hun lægger det bag sig og smiler igen. Lige indtil hun bliver ramt af endnu en situation, “der slet ikke er hendes skyld,” -og oplever en variant af præcis det samme lille mønster af sur-utilfredshed eller utilstrækkelighed. Videre og videre i Brokke Bettys illusoriske rille.

Eureka*
(ja, et af mine yndlingsudtryk, link hvis du følger bloggen véd du det er et af mine absolutte yndlingsudtryk, for tiden.)
For et par dage siden oplevede jeg verden i slowmotion. Jeg oplevede den anden film af: “høretelefon i cykelkurv situation” og fangede energislugeren inden hun nåede at strejfe kanten af en tanke.
Film 2:
>>  Maj der cykler, tager sine høretelefoner af, vil lægge dem i kurven, ledningen snor sig om hånden.
>>  Brokke Betty havde knapt slået et øje op, før jeg havde lagt høretelefonerne i cykelkurven og smilede til den smukke efterårsmorgen, der smilede tilbage med gule grønne og røde fregner.

Sagen var dén at ledningen snoede sig jo stadig fast om min hånd, men i stedet for at tænke “lorte-typisk mig” så nåede jeg, at rette automat-tanken til: ledningen sidder fast, det er det hele: ledningen sidder fast. Jeg kunne uden besvær trække hånden bagud af den snoede blå ledning og dét var dét. Jeg havde ingen behov for at ryste hånden, tænke grimt eller have ondt af mig selv.

Packmans i dit kredsløb
Underlig lang historie om “ingenting” jeg véd det, men lige for tiden oplever jeg hundrede af dem om ugen. Potentielle faldgruber, der kunne få mig til at generere mere dårlig energi ind i den samtale jeg er i gang med at føre med min tilværelse. Bitte bitte små opspændinger, der bliver afspændte og uvæsentlige, eller endda til positive øjeblikke med dyb afspænding.
Åh, pyt-pjat kunne du sige, hvad gør dét med lidt modstand, det er den del af livet, du overdramatisere, det er da bare at ryste sådan nogle småting af sig.
Ja, jeg er enig. -Og det er det jeg gør, ryster dem af som myrer. Så jeg ikke eskalerer ophobningen af energi-ædende Packmans i min energi-bank.

Hold dit kredsløb omkring en situation Åbent
Pludselig er det klart som dagen for mig: energi skal være i bevægelse, den skal arbejde for mig og ikke i mod mig.
Hvis jeg brokker mig, eller er træt af mig selv fordi jeg er ved at komme for sent på job, og nu sidder hørertelefon-ledningen også fast i min hånd! – Så lukker kredsløbet. Energien stivner, eller nærmere flowet vendes til at arbejde i mod mig. (Fordi jeg beder den om det – se lige tiltrækker lige – kvantefysik indlæget: Når gnisten springer.) – kredsløbet lukker sig om sig selv.
Men hvis jeg holder energien flydende, holder jeg kredsløbet åbent, og ledningen er bare en ledning og ikke en led Packman der er ude på at gøre det af med mig, ved at æde al mit overskud.

Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag, og håber at – også du – sætter energi-valuta ind på din feel-good-karma-konto, dagen lang. (eller i hvert fald så meget som du kan. – hvem ved hvor mange mennesker det kan påvirke, at du og jeg, let og elegant træder uden om brokke Bettys brune pletter, så tit vi nu kan.)

Alt det bedste fra havet til dig og dine
Kærligst Maj

*Heureka eller Eureka er et græsk udtryk, der betyder: “Jeg har fundet”. Det bruges som udråbsord for at fejre en opdagelse.

About Maj Johansen

Hi I'm an artist living in Copenhagen Denmark. Thanks for stopping by

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s