Jeg, Mig, Vi, OS

Posted on

4378423585_edafe37110_o

De dage hvor man tog sig en uddannelse og lærte sig et fag, fandt en arbejdsplads og blev dér resten af livet, er ikke mere. Ikke hos særlig mange i hvert fald. – Og hvis man er blevet i samme job, skifter man som oftest arbejdsplads mindst én gang. Lommeuret der takker for de 30 trofaste år, uddeles næsten aldrig mere. Den tid er forbi. Mange uddanner sig som unge, som voksne, som ældre voksne, som gamle. Nogle gør det gennem de traditionelle kanaler, som skoler, universiteter. Andre gennem private kurser og årelange uddannelser … coach, managemet, smykke designer, indretningsarkitekt, pilefletter, ørredrøgeri, bistader, mountainbiking … and on and on … the list grows long.

JEG kan – JEG vil.
Dagens blogindlæg spekulerer over hvad vi gør med vores VI når vi udvikler vores JEG. Mit JEG har efterhånden taget en del spring. Mit JEG er uddannet reklametegner, skuespiller på først én skole, derefter en anden, derefter har JEG taget coach kurser, undervist intenst, sat mig ind i hvordan man skriver drama’er. Hollywood modeller og stream of consciousness, ledte mig til at tage en fuld clairvoyance uddannelse, for bedre at kunne mærke det JEG skrev.  Da mit JEG havde forstået, bare nogenlunde, hvordan man skriver dramaer til teateret og til filmen, så ville hun pludselig hellere skrive en hel roman, så det gjorde hun. En ny proces skulle læreres, da det var gjort, ville hun selv udgive bogen, for hun kunne jo selv alt det grafiske, sjovt at gøre dét igen … og det med at have sin egen lille forlagskøbmandsbutik var simpelthen så tiltalende … så dén båd satte hun da også lige i vandet. Jamen altså sikke det JEG kan.

JEG har lovet mit MIG at JEG ikke finder på mere … lige foreløbig. Nu skal JEG vokse sig stærk og slå rødder blandt ord. MIG-VI-OS skal ha’ mere plads.

Hvor er VI?
Jeg har været heldig, jeg er heldig. Mit JEG er omgivet af en forstående familie og JEG’er der også elsker at udvikle mere JEG. Det er ok at forsvinde, i uger og måneder, at aflyse aftale efter aftale – fordi JEG er totalt meget i process. Det er ikke alle der er helt ok cool med dén måde at være sammen på.
Når du beslutter dig for at skrive en roman, videruddanne dig eller begynde på en hobby der kræver mere tid og flere færdigheder end at lægge kabaler, så kommer det til at koste på familie og venne fronten. Du skal ofre noget af din VI følelse. Og dit VI skal være villig til at give dig plads til at udvide dit JEG.
Det at tage en efteruddannelse, eller at gå i gang med et gigantisk projekt, som at skrive en roman, handler dybest set om at JEG’et vil vide mere om sig selv.

Lad naturen komme til orde
Det er helt naturligt for mennesket at ville udvide sig. Vi har alle en iboende nysgerrighed der gør os kreativt tænkende. Det kan godt skabe lidt bulder i familien, eller mellem vennerne når dit JEG pludselig begynder at prioritere anderledes.
Men det er ikke altid nysgerrighed, det kan også være kedsomhed, der driver dit JEG til at ville skrive, sy, eller male akvareller i sydfrankrig i bar røv og stråhat. Hverdagen er blevet til en leverpostejsmad med surt, og JEG trænger til lidt mere højtbelagt smørrebrød i livet … med Champagne til!

Hvad JEG og MIG har godt af at tænke over
Det kan det være en god idé at se på de spørgsmål jeg har listet herunder, før, under og efter du går igang med at fodre dit JEG …
– og inden du går i gang med næste projekt, så tjek lige igen med dine VI’er. Det kan være, at de kan bære over med 6 måneder eller et år, hvor du danser rundt og nyder dit JEG liv. Men hvad tænker de når du tænker “det går sgu da meget godt, jeg snupper lige en omgang MIG mere.”

Hvor meget JEG er der plads til i dit familie-VI?
Hvor meget JEG er der plads til i dit venne-VI?
Hvor meget vil du give væk/undvære af dine VI’er for at få mere JEG?

Hvor meget JEG vil du ofre for at bevare et VI?

Er dit JEG helt blevet erstattet med et OS?

Er JEG klar til at slippe noget af det JEG elsker, for at få plads til mere JEG?

Lav en prioriteret rækkefølge på hvad JEG er klar til at smide over bord:
TV, rengøring, skifte bilen ud med cyklen = motion. Erstat aftensmaden med grød og rugbrøds dage. Lav en børne bytte aften med andre voksne der trænger til MIG, – skab tid til JEG. Bliv skilt og få fri fem dage hver anden uge. Slip tøjlerne – lad andre gøre arbejdet (Mad, vasketøj, osv.), sælg sommerhuset / lad græsset gro, skær ned på arbejdet, drop karrieren og få et nemmere job der kan betale regningerne …

Nyd dagen du dejlige JEG.

About Maj Johansen

Hi I'm an artist living in Copenhagen Denmark. Thanks for stopping by

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s